top of page

Trio Ridente

Trio Ridente, bestaande uit Merel Wentink (mezzo-sopraan), Meike Wijma (sopraan), en Julia Hoorman (piano), is een jong gezelschap dat zich bezig houd met het op eigen wijze vertolken van het klassieke lied.

Met hun meest recente voorstelling "Lied zonder Woorden" onderzoekt het Trio thema's rondom woorden en taal. Ze vragen zich af hoe het kan dat met zoveel woorden, mensen elkaar nog steeds niet begrijpen. Moeten we eigenlijk wel zoveel waarde hechten aan woorden? Zijn er geen andere manieren om jezelf uit te drukken?
 

IMMIX Vocal Ensemble

IMMIX Vocal Ensemble is een nieuw collectief van negen jonge artiesten: zangers, schrijvers, theatermakers, componisten en dirigenten, die samen nieuwe voorstellingen ensemblezang met een verhaal creëren, waar de koorervaring centraal staat.

Uit de boezem van het Nederlands Kamerkoor vond de groep elkaar te midden van een wereldwijde pandemie als deelnemers aan het talentontwikkelingsprogramma NKK NXT 20/21. Tijdens deze periode wisten ze een hybride theatrale koorvoorstelling te maken die lovend werd ontvangen door zowel publiek als recensenten.

Als een ensemble van jonge zangers met een brede keur aan vaardigheden, heeft IMMIX Vocal Ensemble het unieke recept in handen om dit potentieel van ensemblezang te ontsluiten, voor zowel bestaand als nieuw publiek. Met verhaal als de regengraad van onze optredens, kijken we over de grenzen van genres, omarmen we samenwerking en experimenteren we in de uitvoering.

bottom of page